Evenementen worden geladen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is geweest.

De beker van Dorestad, muzikale voorstelling

25 september 2015 @ 20:00 - 22:00

beker van dorestadDE BEKER VAN DORESTAD is een romantische en spannende vertelling over de kracht van geloven uit vrije keuze. Het verhaal is gesitueerd in het historische Dorestad en wordt doorweven met een vijftiental liedjes die speciaal zijn gecomponeerd voor dit verhaal.

De vertelling begint aan het hof van Karel de Grote, waar de beker met bijzondere eigenschappenĀ  voor het eerst in beeld komt. We maken kennis met de eigenzinnige dochter van Karel de Grote, die op jonge leeftijd met haar moeder naar Dorestad (gelegen bij het huidige Wijk bij Duurstede) vlucht en daar later verliefd wordt op een Vikinghoofdman afkomstig van Walacria (gelegen bij het huidige Domburg). Hun relatie komt onder druk te staan als diens jaloerse broer Dorestad bedreigt.

In het verhaal speelt het geloof een belangrijke rol. In negatieve zin als het gaat om het met geweld bekeren van ongelovigen, waaraan toentertijd de christelijke heerser Karel de Grote zich schuldig maakte; en in positieve zin, als het gaat om de kracht van geloven uit vrije keuze. De beker loopt als een rode draad door het verhaal heen. Hij belichaamt de eeuwige strijd tussen de krachten van de duisternis en het licht. Dat was toen en dat is in onze tijd, met andere hoofrolspelers, nog steeds zo. Hierdoor is er een directe link met de actualiteit en de eigentijdse dilemma’s waar wij ook in ons leven voor geplaatst worden bij het maken van onze persoonlijke keuzes.

De uitvoering gaat vergezeld van geprojecteerde tekeningen van de hand van Jan Willem Simons, speciaal voor de BEKER VAN DORESTAD gemaakt.

Gegevens

Datum:
25 september 2015
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenementtags:
, , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Minifestival 11 juni 2017
ā€œMinifestival:
Agenda

Op dit moment zijn er geen toekomstige evenementen.

Contact
Rebecca Onderstal
Steun ZIN financieel
Rekening NL07 RBRB 0917 7497 90 t.n.v. Protestantse kerk Cothen inz ZIN Word voor 15 euro Vriend van ZIN!
De Preek van de Leek
De Preek van de Leek
The Passion in WbD
The Passion of Christ
Kliederkerk
Kliederkerk - ZIN in Wijk bij Duurstede
Doe mee en reageer op ZINDoe mee en reageer op ZIN op TwitterDoe mee en reageer op ZIN op FacebookDoe mee
en reageer op
Archief