PRE_005 poster_Andre van Zwieten_01LVoor de ‘Preek van de Leek’, op zondag 22 januari 2017 om 15.30 uur in Calypso, is de beurt aan ontwerper, stadsdichter en ‘cultureel actieveling’ André van Zwieten, geboren en getogen in Wijk bij Duurstede, en bij velen bekend.
Aan de hand van tekst en beeld probeert hij bloot te leggen waar bij hem de waarneming ophoudt en de verbeelding begint.
Een kijkje onder de motorkap van zijn creativiteit. De titel van zijn preek zal zijn: (God) voor je zien – waarnemen en verbeelden.

André van Zwieten is geboren en getogen Wijkenaar. Hij groeide op in de oude binnenstad van Wijk bij Duurstede, als zoon van kapper Piet van Zwieten. De kleine wereld van Wijk, afgezet tegen de grote wereld eromheen. Dát is wat André van Zwieten vanaf zijn jeugd waarneemt. In zijn preek gaat het nadrukkelijk níet over wat hij als ontwerper en taalspeler genereert, maar juist over wat daaraan voorafgaat. Die ‘enorme kaartenbak aan waarnemingen’ die onderdeel zijn van zijn creatieve brein. Schokkende beelden, schokkende kunst, ontzagwekkende indrukken, terloopse ontmoetingen met grote gevolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Minifestival 11 juni 2017
“Minifestival:
Agenda

Op dit moment zijn er geen toekomstige evenementen.

Contact
Rebecca Onderstal
Steun ZIN financieel
Rekening NL07 RBRB 0917 7497 90 t.n.v. Protestantse kerk Cothen inz ZIN Word voor 15 euro Vriend van ZIN!
De Preek van de Leek
De Preek van de Leek
The Passion in WbD
The Passion of Christ
Kliederkerk
Kliederkerk - ZIN in Wijk bij Duurstede
Doe mee en reageer op ZINDoe mee en reageer op ZIN op TwitterDoe mee en reageer op ZIN op FacebookDoe mee
en reageer op
Archief