Inspiratie en ontmoeting Zoek je
balans
ZIN in het leven
stilte?
beZINning
ontmoeting
gesprek over geloven
God?
Welkom bij ZIN
voor online inspiratie
en ontmoeting in Wijk bij Duurstede
 

Wietske de Nachtegaal

 

Gastblog
Je hebt vast, toen je kind was, wel eens gezegd dat je geen zin had. Waarna meteen de uitspraak kwam “dan moet je maar zin maken”. En meestal moest je dan ergens mee naar toe of iets doen, waar je ècht geen zin in had.

Ik dacht aan die uitdrukking ‘zin maken’ tijdens het werk aan de website ZIN in Wijk bij Duurstede. Dominee Rebecca Onderstal vroeg me om voor 2 PKN gemeenten een website te maken, geïntegreerd met social media en automatische mailverzending. Zodat zinzoekers zich, op een manier die in deze tijd past, kunnen verbinden met de religieuze traditie, er inspiratie vinden en die kunnen delen. Deze online plek is verbonden met offline activiteiten, die vermeld staan op de website.

Zichtbare interactie
Allereerst was ik verrast over de nieuwe weg die kerken hier inslaan. Het online communiceren, informeren en discussiëren is in Nederland aardig gemeengoed geworden. Overheid en bedrijven werken steeds meer met digitale processen, loketten, facturen en dienstverlening. Burgers mailen, skypen en een groot deel gebruikt social media en gamet. De media beleeft revolutionaire tijden. Kerken en andere levensbeschouwelijke organisaties hebben wel informatieve websites, maar de discussie en interactie vindt offline en vrij onzichtbaar plaats. ZIN in Wijk bij Duurstede laat digitaal meer in de keuken kijken en je kan meteen meedoen.

Zin maken
Tijdens de discussie met Rebecca en het maken van het ZIN-platform dacht ik na over ‘zin maken’. Kan dat nou, ook als je volwassen bent? Gaat het in religies over zin maken of zin krijgen/ontvangen? Kan je zin zoeken? En waarom zou je dat doen? Het gaat in ieder geval denk ik over de diepere laag in ons, waar alles op zijn plek valt. Wanneer we ons gekend voelen, onszelf herkennen en soms even samenvallen met een ander. Het openstellen voor die ervaring, dat zou ‘zin maken’ kunnen zijn.

Wijk bij Duurstede; ik wens jullie een mooi vervolg met ZIN!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Minifestival 11 juni 2017
“Minifestival:
Agenda

Op dit moment zijn er geen toekomstige evenementen.

Contact
Rebecca Onderstal
Steun ZIN financieel
Rekening NL07 RBRB 0917 7497 90 t.n.v. Protestantse kerk Cothen inz ZIN Word voor 15 euro Vriend van ZIN!
De Preek van de Leek
De Preek van de Leek
The Passion in WbD
The Passion of Christ
Kliederkerk
Kliederkerk - ZIN in Wijk bij Duurstede
Doe mee en reageer op ZINDoe mee en reageer op ZIN op TwitterDoe mee en reageer op ZIN op FacebookDoe mee
en reageer op
Archief