zin in zingen poster 2014ZIN in Zingen, 11 november 2014

“Zing jezelf moed in” is het thema van ZIN in zingen op de avond van Sint Maarten. 

DSC_0658We bevinden ons in een wereld waarin we moed nodig hebben om te doen als Sint Maarten die zijn mantel deelde met een arme. Zingen, muziek eigenlijk, gaat over een werkelijkheid die ons inspireert om vol te houden.. Als we zingen dan worden we een beeetje opgetild en raken we even aan die andere werkelijkheid. We vertrouwen waar we geen woorden voor hebben, en delen we dat met elkaar.

Muziek raakt de ziel, en al zingend kun je dichterbij je eigen verlangen komen.  In het sfeervolle kerkje van Cothen laten we ons inspireren door muziek. Zei  Augustinus niet ooit: “Zingen is twee keer bidden”?

We zingen zelf, maar we luisteren ook naar luisterliedjes en mooie muziek van  Karin Menken & John Jacobs en Caroline van der Horst & Hester Hoekman. 

Dinsdag 11 november, 20 uur, kerkje aan de Brink
Bijdrage in de kosten: 5 euro

ZIN in zingen

DSC_0658Muziek raakt de ziel, en al zingend kun je dichterbij je eigen verlangen komen.  In het sfeervolle kerkje van Cothen lieten we ons (25 november 2013) inspireren door muziek. Zei  Augustinus niet ooit: “Zingen is twee keer bidden”?

Medewerking verleenden Caroline van der Horst en Hester Hoekman, en Karin Menken en John Jacobs.

Meer foto’s…

 

vastenmaaltijd 2014

maaltijd

Voor je het weet is de veertigdagentijd weer begonnen. En oh ja.. zou je niet wat minderen, een poosje niet snoepen of op een andere manier vasten?

Voor iedereen die bewust aan de tijd voor Pasen wil beginnen organiseert ZIN een vastenmaaltijd. Op de avond voor Aswoensdag vieren we een bescheiden variant van het Carnaval;  rond de tafel pakken we nog eenmaal goed uit wat eten en drinken betreft. Iedereen neemt iets te eten of drinken mee. En ondertussen bereiden we ons voor op een periode van soberheid. Hoe ga jij daaraan  invulling geven? Waar wil jij bij stilstaan? Die vragen komen op tafel tussen het eten door.

waar: Dorpsstraat 22, Cothen
wanneer: dinsdagavond 4 maart, 18 uur
opgeven: ZINinWbD@gmail.com

ZIN op de Zuidas: ‘zijn het allemaal graaiers daar?’

lezing door Ruben van ZwietenRuben van Zwieten

Ruben van Zwieten sprak op  dinsdag 11 februari bij ZIN. Lees verder…

In 2013 werd een artikel in Volzin gepubliceerd over het werk van Ruben van Zwieten.

 

Pastorie in Cothen

ZINborrels 

Met een glas in de hand in gesprek gaan over wat zinvol is, dat doen we tijdens een ZINborrel.

Na de eerste drukbezochte borrel (ter gelegenheid van  de start van ZINinWijkbijDuurstede) was er een tweede op 22 maart,  in de 40dagentijd, de tijd voor Pasen: een periode die erg uitnodigt tot beZINning. Van oudsher wordt er gevast in deze tijd.

Ter inspiratie dit blog: ‘stoppen is het nieuwe beginnen’, via Broedgebied. Wil jij ergens mee stoppen? Of tenminste minderen?

16 november was de eerste  ZINborrel. ZINzoekers hieven samen het glas, ontmoetten elkaar en luisterden naar ZINnige bijdragen over de vraag ‘wat is ZIN in het leven’? Hieronder lees je er meer over.

Annelies de Graaf over ZINvol leven:

Wat is ZINvol leven?
Voor mij is dat leven in harmonie met je omgeving en met jezelf. Voelen dat het goed is zoals het is, dat we allemaal met elkaar en met het goddelijke verbonden zijn. En het gevoel hebben dat je een bijdrage levert aan de wereld, hoe klein dan ook.

Waar leer je wat ZINvol leven is?Leren we dat van onze ouders? Leren we dat aan onze kinderen? Leren we het op school, of in de kerk misschien?

Zelf leerde ik thuis, op school en in de kerk veel over welk gedrag wel en niet goed is. Die regels waren eerlijk gezegd nogal zwart-wit. De antwoorden van vroeger volstaan vaak niet meer voor de vragen waar je vandaag mee rondloopt. De situaties waar je voor komt te staan veranderen. Je omgeving verandert. Je verandert zelf. Hoe stel je je dan daarin op? Hoe blijf je in harmonie met je omgeving en met jezelf?
Wat is het mooi om daar met anderen van gedachten over te wisselen! Met gelijkgestemden. Maar juist ook met andersdenkenden. Dat verrijkt je kijk op de wereld, en op hoe je daar een bijdrage aan kunt leveren.

Ik hoop dat ZINinWijkBijDuurstede een ontmoetingsplek wordt waar veel mensen hun kijk op ZINvol leven met elkaar delen. Ik hoop dat zij elkaar daarmee inspireren om goed te doen en in verbondenheid te leven.

Rebecca Onderstal over ‘ZIN’:

Wietske schreef van de week een blog over de vraag ‘maak je nu zin’.. zoals je als kind vroeger hoorde ‘heb je geen zin, dan maak je maar zin!’ of krijg je zin.. ontvang je het..
Heeft het dus wel zin om naar zin te zoeken?

Prediker zegt: maar bij alles wat God doet onder de zon, zo heb ik ingezien, doet hij wat hij doet. De mens is niet in staat de zin ervan te vinden. Hij tobt zich af en zoekt ernaar, maar hij vindt hem niet, en al zegt de wijze dat hij inzicht heeft, ook hij is niet in staat de zin ervan te vinden. …

En daar heeft hij natuurlijk gelijk in.. wat weten wij nu helemaal?
Dè zin van het leven.. wie weet het?
Maar toch.. ik hoop toch.. dat Zin ervoor mag zorgen dat er af en toe, heel bescheiden iets open gaat. Geloof misschien?

Jakobus zegt daar over in het NT wijze woorden:
Broeders en zusters, wat heeft het voor zin als iemand zegt te geloven, maar hij handelt er niet naar? Zou dat geloof hem soms kunnen redden?

Wat wil ik nu met die woorden die via ZIN verstuurd worden, de wereld in…
Dat ze verhelderen, en moed geven, vastbesloten maken: om lief te hebben – de ander als jezelf, niet meer niet minder. Daarin is God.
Dat is de Zin van  het leven, dat geeft Zin in het leven.

 

Minifestival 11 juni 2017

“Minifestival:

Agenda

Op dit moment zijn er geen toekomstige evenementen.

Contact

Rebecca Onderstal

Steun ZIN financieel

Rekening NL07 RBRB 0917 7497 90 t.n.v. Protestantse kerk Cothen inz ZIN Word voor 15 euro Vriend van ZIN!

De Preek van de Leek

De Preek van de Leek

The Passion in WbD

The Passion of Christ

Kliederkerk

Kliederkerk - ZIN in Wijk bij Duurstede
Doe mee en reageer op ZINDoe mee en reageer op ZIN op TwitterDoe mee en reageer op ZIN op FacebookDoe mee
en reageer op

Archief