Inspiratie en ontmoeting Zoek je
balans
ZIN in het leven
stilte?
beZINning
ontmoeting
gesprek over geloven
God?
Welkom bij ZIN
voor online inspiratie
en ontmoeting in Wijk bij Duurstede
 

2013-10-17 19.53.44Ik was 19 en stapte de TGV in met een  rugzak waar een knielbankje aan was vastgemaakt. Als ik me in het gangpad omdraaide sloeg ik zo iemand knock-out met dat houten bankje.
Maar dat was natuurlijk niet de bedoeling.
Ik kwam net uit Taizé, een klooster boven Lyon, waar nu nog steeds duizenden jongeren komen. Op de vloer van de donkere kerk van Taizé, waar ik 3 keer per dag zat terwijl er lichtjes flakkerden, leerde ik bidden. Het was 7 minuten lang stil. Duizenden jongeren waren stil.
Ik leerde daar bidden door stil te worden. Geen stroom woorden en wensen naar boven sturen, maar me openstellen voor Gods aanwezigheid.
Ik leerde er knielen – een houding van ontvankelijkheid.
Er waren wel periodes in mijn leven dat ik niet knielen kon. Dat het me niet lukte om op de knieën te gaan omdat ik teveel vragen had, boos was op God of hem erg ver weg vond. Maar het knielbankje stond ergens in huis, en ik vond het weer terug, later.
Bidden is voor mij steeds minder uit woorden gaan bestaan. Het is steeds meer stilte geworden, ruimte maken tussen de woorden, voor God. Zodat de Eeuwige kans krijgt om er tussen te komen.

 ZINnig is een column over leven met geloof
door Rebecca Onderstal

1 Reactie op ZINnig: hoe bid jij? |column|

  • Lieve mensen, ik ben na me vijftigste geraakt, door Taizé liederen. In de Sint Jan in Gouda een Taizé dienst ,en een gesprek bijgewoond met jongeren uit Frankrijk ,bijzonder om zo het gelof te delen, met me enige Engelse woorden. Geniet intens van de liederen die herhaalt worden ,en je zo hierdoor ,de warmte ervaart van de liefde van Jezus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Minifestival 11 juni 2017
“Minifestival:
Agenda

Op dit moment zijn er geen toekomstige evenementen.

Contact
Rebecca Onderstal
Steun ZIN financieel
Rekening NL07 RBRB 0917 7497 90 t.n.v. Protestantse kerk Cothen inz ZIN Word voor 15 euro Vriend van ZIN!
De Preek van de Leek
De Preek van de Leek
The Passion in WbD
The Passion of Christ
Kliederkerk
Kliederkerk - ZIN in Wijk bij Duurstede
Doe mee en reageer op ZINDoe mee en reageer op ZIN op TwitterDoe mee en reageer op ZIN op FacebookDoe mee
en reageer op
Archief