Inspiratie en ontmoeting Zoek je
balans
ZIN in het leven
stilte?
beZINning
ontmoeting
gesprek over geloven
God?
Welkom bij ZIN
voor online inspiratie
en ontmoeting in Wijk bij Duurstede
 

Screenshot 2014-03-11 17.58.00zwerver… |column|

‘Die ziet er echt uit als een zwerver!’ hoor ik wel eens bij mij thuis. Zo beschrijft een tiener iemand die er onverzorgd en onaangepast uit ziet.
Zwervers voldoen niet aan onze verwachtingen van een minimaal soort aangepastheid: gekamde haren, schone kleren en de rotzooi achter de voordeur. Ze slepen met hun niet al te schone spullen over straat, in ons zicht. En erger nog: ze maken zich afhankelijk van onze ‘goedheid’ als ze een straatkrant verkopen of gewoon bedelen om geld. Ze maken ons onrustig.
Uit de verhalen die over Jezus verteld worden komt hij naar voren als iemand zonder vaste woon of verblijfplaats. Dat hij werkt wordt niet verteld. Wel dat hij overal en nergens te gast is en mee eet. En als hij echt zo leek op Johannes de doper als ze zeggen, dan droeg hij een voddige mantel en sandalen.
De levensstijl van Jezus en zijn leerlingen was:  afhankelijk maken van de gastvrijheid van anderen.  En daarmee waren ze eigenlijk heel vrij en onafhankelijk. Ze trokken verder met het goede nieuws als ze niet goed ontvangen werden. Ze zaten niet vast aan een baan of hypotheek.
Degenen die wij ‘zwervers’ noemen kunnen zo’n air van onafhankelijkheid om zich heen hebben.  Ze maken ons onrustig. Wat kunnen wij van hen leren?
Screenshot 2014-03-11 17.57.53

Dobri Dobev loopt elke dag 25 km om te bedelen op straat in Sofia. Maar van het geld dat hij ophaalt is geen cent voor hemzelf. Het gaat allemaal naar weeshuizen. Hij heeft inmiddels al zo’n 40.000 euro opgehaald. Ze noemen hem ‘de heilige van Baylovo’. Dit jaar wordt hij 100 jaar. 

Vanavond is er een 40dagenvesper in de katholieke kerk van Wijk bij Duurstede, om 19.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Minifestival 11 juni 2017
“Minifestival:
Agenda

Op dit moment zijn er geen toekomstige evenementen.

Contact
Rebecca Onderstal
Steun ZIN financieel
Rekening NL07 RBRB 0917 7497 90 t.n.v. Protestantse kerk Cothen inz ZIN Word voor 15 euro Vriend van ZIN!
De Preek van de Leek
De Preek van de Leek
The Passion in WbD
The Passion of Christ
Kliederkerk
Kliederkerk - ZIN in Wijk bij Duurstede
Doe mee en reageer op ZINDoe mee en reageer op ZIN op TwitterDoe mee en reageer op ZIN op FacebookDoe mee
en reageer op
Archief